Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pesto o niepowtarzalnym smaku pomidorów suszonych pod wloskim sloncem, delikatnych orzeszków piniowych, z lekka nutka czosnku i ognistego chili.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 55
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 112
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3181
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 55
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 112
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3181
Składniki
Ilosc skladników wystarcza na sloik 125 ml. Orzeszki piniowe uprazyc na patelni, bez tluszczu. Parmezan zetrzec , czosnek, pomidory i chili posiekac. Zmiksowac z oliwa w blenderze, jeszcze lepszy smak uzyskuje sie w mozdziezu, wymaga to jednak troche cierpliwosci. Doprawic sola i pieprzem.
Smakuje doskonale do chrupiacego pieczywa, do makaronu i jako dodatek do innych dan np. do ziemniaków a la pizza: https://smaker.pl/przepis-ziemniaki-a-la-pizza-i-salsa-ogorkowa,107529.html