Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pesto o niepowtarzalnym smaku pomidorów suszonych pod wloskim sloncem, delikatnych orzeszków piniowych, z lekka nutka czosnku i ognistego chili.
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10288
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1107
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 103
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 89
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 71
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10288
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1107
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 103
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 89
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 71
Składniki
Ilosc skladników wystarcza na sloik 125 ml. Orzeszki piniowe uprazyc na patelni, bez tluszczu. Parmezan zetrzec , czosnek, pomidory i chili posiekac. Zmiksowac z oliwa w blenderze, jeszcze lepszy smak uzyskuje sie w mozdziezu, wymaga to jednak troche cierpliwosci. Doprawic sola i pieprzem.
Smakuje doskonale do chrupiacego pieczywa, do makaronu i jako dodatek do innych dan np. do ziemniaków a la pizza: https://smaker.pl/przepis-ziemniaki-a-la-pizza-i-salsa-ogorkowa,107529.html