Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie rzodkiewkę w kuchni? Liście warzywa wykorzystaj do przygotowania pesto. Przerzuć je do blendera, dodaj kilka prostych składników i wyczaruj pyszną pastę do chleba lub dodatek do makaronu. Kuchnia w stylu zero waste!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Liście rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, następnie osuszamy i przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny, orzechy, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty parmezan oraz przyprawy. Wszystko razem miksujemy.
Pesto z liści rzodkiewki serwujemy z pieczywem lub makaronem. Smacznego!