Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie rzodkiewkę w kuchni? Liście warzywa wykorzystaj do przygotowania pesto. Przerzuć je do blendera, dodaj kilka prostych składników i wyczaruj pyszną pastę do chleba lub dodatek do makaronu. Kuchnia w stylu zero waste!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1538
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2875
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1538
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2875
Składniki
Liście rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, następnie osuszamy i przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny, orzechy, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty parmezan oraz przyprawy. Wszystko razem miksujemy.
Pesto z liści rzodkiewki serwujemy z pieczywem lub makaronem. Smacznego!