Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie rzodkiewkę w kuchni? Liście warzywa wykorzystaj do przygotowania pesto. Przerzuć je do blendera, dodaj kilka prostych składników i wyczaruj pyszną pastę do chleba lub dodatek do makaronu. Kuchnia w stylu zero waste!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Składniki
Liście rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, następnie osuszamy i przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny, orzechy, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty parmezan oraz przyprawy. Wszystko razem miksujemy.
Pesto z liści rzodkiewki serwujemy z pieczywem lub makaronem. Smacznego!