Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto to włoski sos, który tradycyjnie powstaje na bazie bazylii, sera i orzeszków piniowych. Stanowi świetny dodatek do makaronu i pieczywa. W 487. odcinku programu „Ewa gotuje”, prowadząca udowodniła, że ten pyszny sos można przygotować również z rukoli, pietruszki i... co zaskakujące pokrzywy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4699
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44473
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 202
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4699
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44473
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 202
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Składniki
Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.
Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.
Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa. Źródło: Ewa Gotuje/Polsat