Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto to włoski sos, który tradycyjnie powstaje na bazie bazylii, sera i orzeszków piniowych. Stanowi świetny dodatek do makaronu i pieczywa. W 487. odcinku programu „Ewa gotuje”, prowadząca udowodniła, że ten pyszny sos można przygotować również z rukoli, pietruszki i... co zaskakujące pokrzywy.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 245
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2528
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28571
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 245
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2528
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28571
Składniki
Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.
Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.
Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa. Źródło: Ewa Gotuje/Polsat