Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto to włoski sos, który tradycyjnie powstaje na bazie bazylii, sera i orzeszków piniowych. Stanowi świetny dodatek do makaronu i pieczywa. W 487. odcinku programu „Ewa gotuje”, prowadząca udowodniła, że ten pyszny sos można przygotować również z rukoli, pietruszki i... co zaskakujące pokrzywy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Składniki
Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.
Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.
Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa. Źródło: Ewa Gotuje/Polsat