Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, pełne witamin i minerałów pesto z rukoli z dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów, orzechów włoskich oraz parmezanu. Pesto idealnie komponuje się z makaronem, kluseczkami gnocchi lub świeżym pieczywem.
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 751
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34166
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4273
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 751
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34166
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 537
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4273
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy delikatnie w moździerzu. Listki rukoli przekładamy do rozdrabniacza wraz z czosnkiem oraz częścią oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy rozbite orzechy, starty parmezan, pozostałą część oliwy z oliwek i ponownie miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, dodajemy łyżeczkę syropu klonowego oraz drobno pokrojone pomidory suszone i mieszamy. > Pesto podajemy z makaronem ugotowanym al dente lub z włoskimi kluseczkami gnocchi. Możemy wykorzysać je także jako smarowidło do pieczywa. > Pozostałą część pesto przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)