Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto w moim domu jest zawsze. Dodaję je do makaronów, ryżu, mięs, ryb oraz pieczonych warzyw. Używam go także jako smarowidła do pieczywa. Najczęściej przygotowuję zielone pesto, ale uwielbiam też te kolorowe, przygotowane z dodatkiem rozmaitych warzyw lub strączków. Dzisiaj gości u mnie pesto z suszonych pomidorów z delikatnie pikantną nutką. Wyrazistości dodał mu ser Cheddar o ostrym, lekko orzechowym smaku, który idealnie połączył się ze słodkim smakiem nerkowców. To pesto jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale możemy wykorzystać je na wiele smacznych sposobów.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2784
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 469
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2784
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 469
Składniki
Nerkowce prażymy na suchej patelni lub w piekarniku. Do blendera wkładamy suszone pomidory, starty Cheddar, uprażone nerkowce i czosnek, wlewamy oliwę oraz dodajemy przyprawy. Wszystkie składniki miksujemy do momentu powstania odpowiedniej konsystencji. * Do przygotowania pesto możemy użyć także oliwy, którą zalane były pomidory.
Życzę smacznego! :)