Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ziemniaków ,kasz czy makaronu. Zamiast cebuli użyć można pora.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15553
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2839
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15553
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2839
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki ,smażymy kilka minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w piórka cebule ,smażymy do zeszklenia cebuli. Całość oprószamy mąką ,wlewamy bulion, lubczyk i tymianek. Dusimy pod przykryciem około 10 min. Zabielamy śmietaną ,doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.