Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do mięs, ryżu lub makaronu. Zawsze smakuje świetnie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 90
Składniki
Pieczarki obrać. Jeśli są młode, nie jest to konieczne. Umyć dokładnie pod bieżącą wodą. W zależności od ich wielkości, pokroić je na połówki lub ćwiartki.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, około pół płaskiej łyżeczki soli. Smażyć bez przykrycia aż odparują większość wody.
W tym czasie z pora odkroić twardą białą końcówkę oraz ciemnozielone liście, przekroić go wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą.
Umyty por pokroić w poprzek na paski o szerokości 3-5 mm, dodać do pieczarek i smażyć do lekkiego zrumienienia, od czasu do czasu mieszając.