Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do mięs, ryżu lub makaronu. Zawsze smakuje świetnie.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666244
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 70
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 514
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5721
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666244
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 70
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 514
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5721
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Pieczarki obrać. Jeśli są młode, nie jest to konieczne. Umyć dokładnie pod bieżącą wodą. W zależności od ich wielkości, pokroić je na połówki lub ćwiartki.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, około pół płaskiej łyżeczki soli. Smażyć bez przykrycia aż odparują większość wody.
W tym czasie z pora odkroić twardą białą końcówkę oraz ciemnozielone liście, przekroić go wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą.
Umyty por pokroić w poprzek na paski o szerokości 3-5 mm, dodać do pieczarek i smażyć do lekkiego zrumienienia, od czasu do czasu mieszając.