Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 141
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 274
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 446
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 141
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 274
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 446
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki lub półplasterki. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oleju. Chwilę przestudzić, dodać jajka, mąkę, przyprawy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Smażyć, na rozgrzanym oleju, małe placuszki, które są bardzo dobrym dodatkiem do mięsa w sosie. Smacznego.