Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarkowe placuszki

Pieczarkowe placuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 49074

Dodano:

Odsłon: 4263

Proste i smaczne.

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki lub czosnek granulowany
  • jajko 2 szt
  • mąka 6 łyżek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarkowe placuszki

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki lub półplasterki. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oleju. Chwilę przestudzić, dodać jajka, mąkę, przyprawy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję.
    Smażyć, na rozgrzanym oleju, małe placuszki, które są bardzo dobrym dodatkiem do mięsa w sosie.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń