Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, intensywne w smaku buraczki, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23081
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1151
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104906
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23081
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1151
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104906
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 1 godzinę i 15 minut. Ostudzone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy do utworzenia delikatnej zasmażki. Do zasmażki dodajemy starte buraczki, maślankę, cukier brzozowy, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i zakwaszamy sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Wszystko zagotowujemy, często mieszając. Życzę smacznego! :)