Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki są tak dobre, że nie wymagają wymyślnych dodatków. Wystarczy kilka składników, aby podkreślić ich smak. Takie buraczki to doskonały dodatek do obiadu lub samodzielna, zdrowa przekąska.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 292
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2429
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 292
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2429
Składniki
Buraki myjemy i osuszamy. Zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy są już miękkie. Jeśli nie, to dopiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Olej, ocet i syrop klonowy mieszamy. Tak przygotowany sos mieszamy z burakami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem sałatkę możemy posypać świeżo zmielonym pieprzem.