Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki są tak dobre, że nie wymagają wymyślnych dodatków. Wystarczy kilka składników, aby podkreślić ich smak. Takie buraczki to doskonały dodatek do obiadu lub samodzielna, zdrowa przekąska.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Składniki
Buraki myjemy i osuszamy. Zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy są już miękkie. Jeśli nie, to dopiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Olej, ocet i syrop klonowy mieszamy. Tak przygotowany sos mieszamy z burakami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem sałatkę możemy posypać świeżo zmielonym pieprzem.