Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6244
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13183
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4925
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6244
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13183
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4925
Składniki
W rondelku zagotować mleko i dodać pokrojone orzechy włoskie. Pozostawić w rondelku na ok 15 min. Orzechy powinny wchłonąć mleko. Umyte buraczki zawinąć w folię aluminiową. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60 min. Po wyjęciu, lekko przestudzić , obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać orzechy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i sól do smaku. Pomieszać. Smacznego.