Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, polecam.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Składniki
W rondelku zagotować mleko i dodać pokrojone orzechy włoskie. Pozostawić w rondelku na ok 15 min. Orzechy powinny wchłonąć mleko. Umyte buraczki zawinąć w folię aluminiową. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60 min. Po wyjęciu, lekko przestudzić , obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać orzechy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i sól do smaku. Pomieszać. Smacznego.