Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, polecam.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 620
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1382
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25706
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 620
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1382
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25706
Składniki
W rondelku zagotować mleko i dodać pokrojone orzechy włoskie. Pozostawić w rondelku na ok 15 min. Orzechy powinny wchłonąć mleko. Umyte buraczki zawinąć w folię aluminiową. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60 min. Po wyjęciu, lekko przestudzić , obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać orzechy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i sól do smaku. Pomieszać. Smacznego.