Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone kolorowe warzywa

Pieczone kolorowe warzywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 1714

Dodano:

Odsłon: 233

Szybki i łatwy pomysł na niebanalny dodatek do mięsa - kolorowe warzywa pieczone w piekarniku. Pięknie wyglądają i wybornie smakują.

Składniki

  • Burak - 1 szt
  • Ziemniaki fioletowe - 3 szt
  • Marchewka - 1 szt
  • Olej - 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy, czosnek granulowany, słodka papryka
  • Rozmaryn świeży - 2 gałązki
  • Sól - do smaku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone kolorowe warzywa

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy. Fioletowe ziemniaki mają grubą skórkę, więc trzeba je obrać. Marchew i buraka wystarczy dobrze umyć - można oczywiście obrać, ale według mnie lepsze są ze skórką.

    Kroimy w słupki i układamy na papierze do pieczenia. Buraka warto piec osobno, aby nie zabarwił reszty. Całość polewamy olejem, oprószamy przyprawami i układamy na warzywach kawałki rozmarynu.

    Pieczemy w 180 stopniach 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

    Przed podaniem solimy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń