Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy pomysł na niebanalny dodatek do mięsa - kolorowe warzywa pieczone w piekarniku. Pięknie wyglądają i wybornie smakują.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8342
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8342
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Składniki
Warzywa myjemy. Fioletowe ziemniaki mają grubą skórkę, więc trzeba je obrać. Marchew i buraka wystarczy dobrze umyć - można oczywiście obrać, ale według mnie lepsze są ze skórką. Kroimy w słupki i układamy na papierze do pieczenia. Buraka warto piec osobno, aby nie zabarwił reszty. Całość polewamy olejem, oprószamy przyprawami i układamy na warzywach kawałki rozmarynu. Pieczemy w 180 stopniach 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem solimy do smaku.