Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam raz na kanapki.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 118
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5707
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2739
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 118
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5707
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2739
Składniki
Proporcje podałam na małą blaszkę, na zdjęciu widoczne jest dwa razy więcej masy, której połowę użyłam do faszerowania kurczaka. Wątróbkę i pierś zmieliłam na grubym oczku. Dodałam przyprawy jajo i całość wymieszałam. Wyłożyłam do wysmarowanej smalcem foremki i piekłam 50 minut w 185 stopniach.
Kurczaka wyluzowałam, zaszyłam otwory i przez ostatni otwór nałożyłam farsz. Faszerowanego kurczaka piekłam w rękawie na plastrach cebuli.
Smacznego :)