Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam raz na kanapki.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Składniki
Proporcje podałam na małą blaszkę, na zdjęciu widoczne jest dwa razy więcej masy, której połowę użyłam do faszerowania kurczaka. Wątróbkę i pierś zmieliłam na grubym oczku. Dodałam przyprawy jajo i całość wymieszałam. Wyłożyłam do wysmarowanej smalcem foremki i piekłam 50 minut w 185 stopniach.
Kurczaka wyluzowałam, zaszyłam otwory i przez ostatni otwór nałożyłam farsz. Faszerowanego kurczaka piekłam w rękawie na plastrach cebuli.
Smacznego :)