Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty ale jakże pyszny przepis na pieczarki pieczone w piekarniku z dodatkiem czosnku i rozmarynu. Wspaniały smak i cudowny aromat roznoszący się po całym mieszkaniu. Super dodatek do obiadu lub kanapek.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Pieczarki oczyszczamy - ja obielam ale jeśli ktoś je płucze dobrze jest je osuszyć na papierowym ręczniku. Większe pieczarki możemy przekroić na pół. Czosnek obieramy, dodajemy do pieczarek, oprószamy solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia do zapiekania na tyle dużego by pieczarki leżały nie leżały jedna na drugiej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. - nie przykrywamy. Zapiekamy 25 min.