Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne szparagi pieczone z sokiem limonkowym i przyprawami
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3041
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 148
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1196
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3041
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 148
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1196
Składniki
Szparagi obieram, usuwając zdrewniałe części. Myję je delikatnie i osuszam. Piekarnik rozgrzewam do 190-200 stopni Celsjusza. Blachę wykładam woskowanym papierem do pieczenia. Układam szparagi. Limony kroję na plastry i rozkładam na szparagach. Skrapiam sokiem limonowym. W moździerzu ucieram pieprz kolorowy i łączę z solą, tymiankiem i rozmarynem. Posypuję szparagi przyprawami. Na koniec polewam olejem rzepakowym. Blachę wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę około 17-18 minut.