Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne szparagi pieczone z sokiem limonkowym i przyprawami
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113184
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 603
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1018
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 691
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113184
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 603
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1018
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 691
Składniki
Szparagi obieram, usuwając zdrewniałe części. Myję je delikatnie i osuszam. Piekarnik rozgrzewam do 190-200 stopni Celsjusza. Blachę wykładam woskowanym papierem do pieczenia. Układam szparagi. Limony kroję na plastry i rozkładam na szparagach. Skrapiam sokiem limonowym. W moździerzu ucieram pieprz kolorowy i łączę z solą, tymiankiem i rozmarynem. Posypuję szparagi przyprawami. Na koniec polewam olejem rzepakowym. Blachę wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę około 17-18 minut.