Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy je, jako dodatek do obiadu. Świetnie też sprawdzają się jako przekąska z sosem czosnkowym.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 645
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 934
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 489
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 645
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 934
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 489
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w „łodeczki”. Wodę mieszamy z cukrem, wkładamy do niej ziemniaki i odstawiamy na min pół godziny. Odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przy prawami, dodajemy do ziemniaków, ponownie mieszamy. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C z termoobiegiem, na środkowej półce.