Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy je, jako dodatek do obiadu. Świetnie też sprawdzają się jako przekąska z sosem czosnkowym.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 49
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w „łodeczki”. Wodę mieszamy z cukrem, wkładamy do niej ziemniaki i odstawiamy na min pół godziny. Odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przy prawami, dodajemy do ziemniaków, ponownie mieszamy. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C z termoobiegiem, na środkowej półce.