Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy je, jako dodatek do obiadu. Świetnie też sprawdzają się jako przekąska z sosem czosnkowym.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2802
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2802
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w „łodeczki”. Wodę mieszamy z cukrem, wkładamy do niej ziemniaki i odstawiamy na min pół godziny. Odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przy prawami, dodajemy do ziemniaków, ponownie mieszamy. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C z termoobiegiem, na środkowej półce.