Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pigwa to bardzo cenny owoc o aromatycznym smaku.Doskonałe żródło witamin.Ja używam tak przygotowanego owocu do herbaty ,zamiast cytryny.Pomaga również w przeziębieniu .
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Pigwę oczyścić z pestek.Pokroić na drobne części .W słoiku układamy warstwę pigwy i przesypujemy cukrem i pozostawiamy na 2 dni,aż pigwa wypuści sok .
Słoiki wyparzamy gorącą wodą .Pigwę wylewamy do garnka i gotujemy całość 10 min.Gorącą wkładamy do słoiczków zakręcamy,odwracamy pokrywką do dołu aby pokrywka na słoiku się zassała.Polecam smacznego.