Do góry

Dodatki Przepis na:

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 887

Pigwa to bardzo cenny owoc o aromatycznym smaku.Doskonałe żródło witamin.Ja używam tak przygotowanego owocu do herbaty ,zamiast cytryny.Pomaga również w przeziębieniu .

Składniki

  • Pigwa 50 dag
  • Cukier 30 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pigwę oczyścić z pestek.Pokroić na drobne części .W słoiku układamy warstwę pigwy i przesypujemy cukrem i pozostawiamy na 2 dni,aż pigwa wypuści sok .

  2. Słoiki wyparzamy gorącą wodą .Pigwę wylewamy do garnka i gotujemy całość 10 min.Gorącą wkładamy do słoiczków zakręcamy,odwracamy pokrywką do dołu aby pokrywka na słoiku się zassała.Polecam smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 24 września Pigwa jest bardzo zdrowa :) Fajny syropek :) W tym roku taki zrobię jak Ty bo jak na razie mam u siebie w przepisach nalewkę pigwową i jest przepyszna i bardzo aromatyczna :)A pigwa w syropie...mniam :)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń