Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pigwa to bardzo cenny owoc o aromatycznym smaku.Doskonałe żródło witamin.Ja używam tak przygotowanego owocu do herbaty ,zamiast cytryny.Pomaga również w przeziębieniu .
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21699
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 315
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21699
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 315
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Pigwę oczyścić z pestek.Pokroić na drobne części .W słoiku układamy warstwę pigwy i przesypujemy cukrem i pozostawiamy na 2 dni,aż pigwa wypuści sok .
Słoiki wyparzamy gorącą wodą .Pigwę wylewamy do garnka i gotujemy całość 10 min.Gorącą wkładamy do słoiczków zakręcamy,odwracamy pokrywką do dołu aby pokrywka na słoiku się zassała.Polecam smacznego.