Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji. Szybko, zdrowo i smacznie.
Nóż i deska do krojenia, garnek lub patelnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16639
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9476
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 651
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 319
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16639
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9476
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 651
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 319
Składniki
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki, pora kroimy w krążki, czosnek obieramy i drobno kroimy. Z chili usuwamy gniazdo oraz pestki, myjemy, kroimy drobno.
Pieczarki, chili oraz czosnek wrzucamy na rozpuszczone masło i smażymy 5 minut. Dorzucamy por, mieszamy i dalej smażymy następne 5 minut. W tym czasie myjemy całe główki pok choi, odkrywamy twardy koniec, a następnie kroimy w poprzek białą część, pozostawiając liście. Wyrzucamy do garnka lub patelni i dalej smażymy na małym ogniu 5 minut.
Dorzucamy na koniec liście, dalej dusimy kilka minut aż liście przestaną być surowe. Dodajemy sól do smaku, a po zakończeniu gotowania dodajemy sok z cytryny.
Podajemy do mięs, warzyw, albo do gotowanego ryżu jako danie wegetariańskie.