Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji. Szybko, zdrowo i smacznie.
Nóż i deska do krojenia, garnek lub patelnia
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 69
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 114
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 69
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 114
Składniki
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki, pora kroimy w krążki, czosnek obieramy i drobno kroimy. Z chili usuwamy gniazdo oraz pestki, myjemy, kroimy drobno.
Pieczarki, chili oraz czosnek wrzucamy na rozpuszczone masło i smażymy 5 minut. Dorzucamy por, mieszamy i dalej smażymy następne 5 minut. W tym czasie myjemy całe główki pok choi, odkrywamy twardy koniec, a następnie kroimy w poprzek białą część, pozostawiając liście. Wyrzucamy do garnka lub patelni i dalej smażymy na małym ogniu 5 minut.
Dorzucamy na koniec liście, dalej dusimy kilka minut aż liście przestaną być surowe. Dodajemy sól do smaku, a po zakończeniu gotowania dodajemy sok z cytryny.
Podajemy do mięs, warzyw, albo do gotowanego ryżu jako danie wegetariańskie.