Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy tłuszczyk ze skwarkami zapraszam po przepis
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1294
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13868
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1294
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13868
Składniki
Jeśli słonina jest ze skórą odkłamuje skórę i kroje słoninę w drobna kostkę daje do garnka wlewam wódę dodaje przyprawy i smażę na wolnym ogniu aż skwarki zaczną robić sie brązowe od czasu do czasu mieszam ,by sie nie przypaliły .
Cebule obieram kroje w kostkę i dodaje do skwarków smażę jeszcze wszystko 10 minut .
Gorący tłuszcz zostawiam by troszkę ostygł i wlewam do słoików szczelnie zakręcam i zostawiam na stole do całkowitego ostudzenia ,następnie wstawiam słoiki do lodówki lub wynoszę w ciemne chłodne miejsce .
Tak przygotowany tłuszczyk ze skwarkami to świetny dodatek do pierogów ziemniaków i innych dań obiadowych ,ale równie dobrze smakuje z kromka chleba i kiszonym ogórkiem smacznego .