Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy tłuszczyk ze skwarkami zapraszam po przepis
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3814
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3814
Składniki
Jeśli słonina jest ze skórą odkłamuje skórę i kroje słoninę w drobna kostkę daje do garnka wlewam wódę dodaje przyprawy i smażę na wolnym ogniu aż skwarki zaczną robić sie brązowe od czasu do czasu mieszam ,by sie nie przypaliły .
Cebule obieram kroje w kostkę i dodaje do skwarków smażę jeszcze wszystko 10 minut .
Gorący tłuszcz zostawiam by troszkę ostygł i wlewam do słoików szczelnie zakręcam i zostawiam na stole do całkowitego ostudzenia ,następnie wstawiam słoiki do lodówki lub wynoszę w ciemne chłodne miejsce .
Tak przygotowany tłuszczyk ze skwarkami to świetny dodatek do pierogów ziemniaków i innych dań obiadowych ,ale równie dobrze smakuje z kromka chleba i kiszonym ogórkiem smacznego .