Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony dodatek do dań mięsnych. Przepis pochodzi z 430. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 954
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 954
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do każdego wsypać ziele angielskie, goździki i wyjęty ze strąków kardamon (można zastąpić laską wanilii).
Zalać marynatą (składniki wystarczy wymieszać i zagotować). Słoiki zamknąć i zapasteryzować (20 minut w piekarniku lub w garnku z wrzątkiem).