Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszych domach. Dziś mam wrażenie, że sięgamy po nie nieco rzadziej. Z dodatkiem łyżki śmietany lub ulubionego sosu stanowią super obiad lub kolację. :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zostawić ziemniaki w misce, żeby puściły sok.
Cebule obrać. Odcisnąć sok z ziemniaków i wylać go.
Cebule zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do ziemniaków.
Do warzyw dodać jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej.
Na patelnię nakładać porcje placków łyżką i rozpłaszczać nią, tak żeby placki były cieniutkie.
Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego! :)