Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszych domach. Dziś mam wrażenie, że sięgamy po nie nieco rzadziej. Z dodatkiem łyżki śmietany lub ulubionego sosu stanowią super obiad lub kolację. :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zostawić ziemniaki w misce, żeby puściły sok.
Cebule obrać. Odcisnąć sok z ziemniaków i wylać go.
Cebule zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do ziemniaków.
Do warzyw dodać jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej.
Na patelnię nakładać porcje placków łyżką i rozpłaszczać nią, tak żeby placki były cieniutkie.
Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego! :)