Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne i proste w wykonaniu.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 199
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 598
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 199
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 598
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć razem z obranym ziemniakami. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do masy ziemniaczanej. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą, sodę oczyszczoną, jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką owalne placuszki, smażyć z obu stron na rumiano. Super smakuje z makrelą w pomidorach, możemy je podać również na Wigilię według uznania.