Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne i proste w wykonaniu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16609
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16609
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć razem z obranym ziemniakami. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do masy ziemniaczanej. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą, sodę oczyszczoną, jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką owalne placuszki, smażyć z obu stron na rumiano. Super smakuje z makrelą w pomidorach, możemy je podać również na Wigilię według uznania.