Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z suszonymi pomidorami i prażonymi ziarnami słonecznika
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1399
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 334
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1399
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 334
Składniki
Młoda dynia jest przesmaczna! można ją jeść ze skórką. W smaku jest podobna do cukinii. Dynię pokroiłam w kostkę, pomidory w paski, a słonecznik podprażyłam na patelni na rumiano. Na patelni rozgrzałam oliwę, podsmażyłam na rumiano dynię, posypałam ją solą, pieprzem i mielonym rozmarynem. Dodałam pod koniec pomidory.
Dynię wymieszałam jeszcze z pestkami słonecznika. Dynia jest bardzo aromatyczna, pomidory dodały kwaskowej nuty a słonecznik orzechowy posmak i chrupkość. Smacznego :)