Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z suszonymi pomidorami i prażonymi ziarnami słonecznika
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Składniki
Młoda dynia jest przesmaczna! można ją jeść ze skórką. W smaku jest podobna do cukinii. Dynię pokroiłam w kostkę, pomidory w paski, a słonecznik podprażyłam na patelni na rumiano. Na patelni rozgrzałam oliwę, podsmażyłam na rumiano dynię, posypałam ją solą, pieprzem i mielonym rozmarynem. Dodałam pod koniec pomidory.
Dynię wymieszałam jeszcze z pestkami słonecznika. Dynia jest bardzo aromatyczna, pomidory dodały kwaskowej nuty a słonecznik orzechowy posmak i chrupkość. Smacznego :)