Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidorki cherry i cukinia w ziołowej marynacie

Pomidorki cherry i cukinia w ziołowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 495

Dodano:

Odsłon: 687

Pomidorki i cukinia w aromatycznych ziołach, zapiekane razem w piekarniku.

Składniki

  • 1 cukinia
  • pomidorki koktajlowe (ok. 12 sztuk )
  • oliwa z oliwek o smaku pomidorów i bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • oregano
  • sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorki cherry i cukinia w ziołowej marynacie

Przygotowanie

  1. Cukinię umyj i pokrój w plastry (umowne , nie za cienkie , nie za grube ).

    Pomidroki umyj i przekrój wzdłuż na pół.

    Dodaj dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek o smaku bazylii i pomidorów, ( ja zawsze robię to na oko, chodzi o to by pokryć dokładnie warzywa), dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dużą szczyptę oregano i tymianku, posól i popieprz.


    Wymieszaj i daj warzywom jakieś 15 minut w lodówce na połączenie smaków.

  2. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego , a następnie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika ,zapiekaj ok 15-20 minut z funkcją góra - dół, jeśli chcesz by warzywa były jeszcze bardziej chrupkie możesz ostatnie 5 minut zapiekać z termoobiegiem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń