Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki i cukinia w aromatycznych ziołach, zapiekane razem w piekarniku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104184
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104184
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Składniki
Cukinię umyj i pokrój w plastry (umowne , nie za cienkie , nie za grube ). Pomidroki umyj i przekrój wzdłuż na pół. Dodaj dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek o smaku bazylii i pomidorów, ( ja zawsze robię to na oko, chodzi o to by pokryć dokładnie warzywa), dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dużą szczyptę oregano i tymianku, posól i popieprz. Wymieszaj i daj warzywom jakieś 15 minut w lodówce na połączenie smaków.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego , a następnie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika ,zapiekaj ok 15-20 minut z funkcją góra - dół, jeśli chcesz by warzywa były jeszcze bardziej chrupkie możesz ostatnie 5 minut zapiekać z termoobiegiem. Smacznego :)