Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki i cukinia w aromatycznych ziołach, zapiekane razem w piekarniku.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1682
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6311
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1682
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6311
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Składniki
Cukinię umyj i pokrój w plastry (umowne , nie za cienkie , nie za grube ). Pomidroki umyj i przekrój wzdłuż na pół. Dodaj dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek o smaku bazylii i pomidorów, ( ja zawsze robię to na oko, chodzi o to by pokryć dokładnie warzywa), dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dużą szczyptę oregano i tymianku, posól i popieprz. Wymieszaj i daj warzywom jakieś 15 minut w lodówce na połączenie smaków.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego , a następnie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika ,zapiekaj ok 15-20 minut z funkcją góra - dół, jeśli chcesz by warzywa były jeszcze bardziej chrupkie możesz ostatnie 5 minut zapiekać z termoobiegiem. Smacznego :)