Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki i cukinia w aromatycznych ziołach, zapiekane razem w piekarniku.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Cukinię umyj i pokrój w plastry (umowne , nie za cienkie , nie za grube ). Pomidroki umyj i przekrój wzdłuż na pół. Dodaj dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek o smaku bazylii i pomidorów, ( ja zawsze robię to na oko, chodzi o to by pokryć dokładnie warzywa), dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dużą szczyptę oregano i tymianku, posól i popieprz. Wymieszaj i daj warzywom jakieś 15 minut w lodówce na połączenie smaków.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego , a następnie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika ,zapiekaj ok 15-20 minut z funkcją góra - dół, jeśli chcesz by warzywa były jeszcze bardziej chrupkie możesz ostatnie 5 minut zapiekać z termoobiegiem. Smacznego :)