Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1499
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 646
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1499
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 646
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem. Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem. Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Życzę smacznego! :)