Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33780
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7919
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 62
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 223
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33780
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7919
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 62
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 223
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem. Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem. Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Życzę smacznego! :)