Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10515
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10515
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4674
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem. Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem. Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Życzę smacznego! :)