Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29329
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3018
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 737
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29329
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3018
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 737
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem. Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem. Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Życzę smacznego! :)