Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 55
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 199
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 178
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 116
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 55
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 199
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 178
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 116
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem. Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem. Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Życzę smacznego! :)