Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety już poza sezonem młodej kapusty, tak „ratować” trzeba się. I tak bardzo nam smakuje. Smacznie i na temat.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5850
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 468
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5850
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 468
Składniki
Kapustę szatkujemy, lekko sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru. Studzimy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Olej mieszamy z dressingiem, dodajemy do kapusty i marchewki, dokładnie mieszając. Do smaku doprawiamy solą, cukrem palmowym i pieprzem. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, ponownie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.