Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pieczywo mojej babci.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na proziaki razem połączyć, wyrobić starannie ręką ciasto(do dobrego połączenia się sera). Wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować na grubość około centymetra (może być więcej), wykrawać dowolne kształty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Świetnie smakują posmarowane świeżym masełkiem i kakao. SMACZNEGO.