Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kluseczki najlepsze. Można zajadać z różnymi dodatkami albo w rosole, zupie.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 420
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2882
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1979
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7319
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 420
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2882
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1979
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7319
Składniki
Jajka rozbełtać w większym kubku. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na lane kluski, a mniej ścisłe niż na zacierki. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę oleju rzepakowego. Nad garnkiem, nad gotującą się wodą przecierać kluski przez cedzak o dużych oczkach. Do wyczerpania ciasta. Gotować 3-5 minut, aż kluseczki wypłyną. Wybrać łyżką cedzakową lub wylać na cedzak. Kluseczki gotowe. Domowe najlepsze. Smacznego