Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie śniadanie, w połączeniu z innymi owocami na deser, a podany z wędliną lub pieczonym mięsem idealnie sprawdzi się na kolację. Dojrzałego melona można poznać po zapukaniu w skórkę. Jeżeli usłyszymy głuchy odgłos, to znaczy że jest on gotowy do zjedzenia. Melon jest źródłem wielu witam oraz mikro i makroelementów, dlatego warto go dodać do naszej diety. :)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18279
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3383
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2623
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 236
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 371
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18279
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3383
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2623
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 236
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 371
Składniki
Melona przekroić wzdłuż na pół. Łyżką do zupy wydrążyć pestki.
Z jednej połówki przy użyciu okrągłej łyżeczki można wyciąć kółka. Takie kółka super wyglądają w sałatce oraz mogą być chętniej zjadane przez najmłodszych. :)
Drugą połówkę melona pokroić na łódeczki i obrać ze skórki. Smacznego! :)