Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie śniadanie, w połączeniu z innymi owocami na deser, a podany z wędliną lub pieczonym mięsem idealnie sprawdzi się na kolację. Dojrzałego melona można poznać po zapukaniu w skórkę. Jeżeli usłyszymy głuchy odgłos, to znaczy że jest on gotowy do zjedzenia. Melon jest źródłem wielu witam oraz mikro i makroelementów, dlatego warto go dodać do naszej diety. :)
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 205
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 205
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Składniki
Melona przekroić wzdłuż na pół. Łyżką do zupy wydrążyć pestki.
Z jednej połówki przy użyciu okrągłej łyżeczki można wyciąć kółka. Takie kółka super wyglądają w sałatce oraz mogą być chętniej zjadane przez najmłodszych. :)
Drugą połówkę melona pokroić na łódeczki i obrać ze skórki. Smacznego! :)