Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie śniadanie, w połączeniu z innymi owocami na deser, a podany z wędliną lub pieczonym mięsem idealnie sprawdzi się na kolację. Dojrzałego melona można poznać po zapukaniu w skórkę. Jeżeli usłyszymy głuchy odgłos, to znaczy że jest on gotowy do zjedzenia. Melon jest źródłem wielu witam oraz mikro i makroelementów, dlatego warto go dodać do naszej diety. :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 678
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5974
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 678
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5974
Składniki
Melona przekroić wzdłuż na pół. Łyżką do zupy wydrążyć pestki.
Z jednej połówki przy użyciu okrągłej łyżeczki można wyciąć kółka. Takie kółka super wyglądają w sałatce oraz mogą być chętniej zjadane przez najmłodszych. :)
Drugą połówkę melona pokroić na łódeczki i obrać ze skórki. Smacznego! :)