Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pestce awokado drzemie wiele zdrowotnych właściwości.Min:zawiera mnóstwo błonnika,wzmacnia system odpornościowy,ma działanie antywirusowe i antybakteryjne,jest bogata w minerały i witaminy oraz przeciwutleniacze.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3138
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3138
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Po wyjęciu pestki z awokado myję ją a następnie wycieram suchym ręcznikiem papierowym. Odkładam pestkę na 2-3 dni w suche miejsce (ja jej nie wystawiam na bezpośrednie słońce) Po tym czasie obieram pestkę ze skorupki i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach (zmienia kolor na czerwony) i przesypuję do słoiczka.Można również zmielić np w młynku do kawy . Taką "przyprawę" można dodawać do koktajli,posypywać nią sałatki,kanapki,dodawać do zup.Ma gorzki smak ale w połączeniu z potrawami to nie przeszkadza :)