Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz kaszę mannę. Masę wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Pulpety gotujemy na małym ogniu 5-7 minuty np. w rosole, czy wywarze, ale też można w lekko osolonej wodzie. Gotujemy ostrożnie, aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową.