Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Polecam!
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 430
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 119
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 430
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 119
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz kaszę mannę. Masę wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Pulpety gotujemy na małym ogniu 5-7 minuty np. w rosole, czy wywarze, ale też można w lekko osolonej wodzie. Gotujemy ostrożnie, aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową.