Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5771
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5771
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5229
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz kaszę mannę. Masę wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Pulpety gotujemy na małym ogniu 5-7 minuty np. w rosole, czy wywarze, ale też można w lekko osolonej wodzie. Gotujemy ostrożnie, aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową.