Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie pyszny a lżejszy od ziemniaków. Topinambur jest bardzo zdrowym warzywem i warto raczyć się nim częściej.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Składniki
Topinambur obiera się jak ziemniaki ale gotują się tylko do 10 minut. Jest to oszczędność czasu i liczników.
Można je utłuc jak ziemniaki. Same są o strukturze podobnej do ziemniaków, smakiem przypomina na w pół dojrzałe ziarna słonecznika. Po dołożeniu tradycyjnych dodatków do pure smakują jak ziemniaki. Nie są słodkie jak bataty czy marchew.
Podałam z pieczonym kaczym udkiem.
:D