Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie pyszny a lżejszy od ziemniaków. Topinambur jest bardzo zdrowym warzywem i warto raczyć się nim częściej.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88308
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11669
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1824
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88308
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11669
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1824
Składniki
Topinambur obiera się jak ziemniaki ale gotują się tylko do 10 minut. Jest to oszczędność czasu i liczników.
Można je utłuc jak ziemniaki. Same są o strukturze podobnej do ziemniaków, smakiem przypomina na w pół dojrzałe ziarna słonecznika. Po dołożeniu tradycyjnych dodatków do pure smakują jak ziemniaki. Nie są słodkie jak bataty czy marchew.
Podałam z pieczonym kaczym udkiem.
:D