Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pure ziemniaczane z dodatkiem groszku konserwowego i koperku. Idealne jako składnik obiadu.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki obrałam, umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do garnka. Zalałam wodą i ugotowałam tak jak zazwyczaj gotuje się ziemniaki. po ugotowaniu odcedziłam ziemniaki z wody, osoliłam i utłukłam tłuczkiem do ziemniaków. Dodałam posiekany koperek (pozostawiając odrobinę koperku do dekoracji), łyżkę masła i łyżkę śmietany i jeszcze raz utłukłam tłuczkiem. Groszek konserwowy odsączyłam z zalewy i wrzuciłam do wysokiego naczynia. Dolałam 2 łyżki śmietanki i zblendowałam na jednolitą papkę. Papkę groszkową przełożyłam do pure ziemniaczanego i wymieszałam dokładnie łyżką aż nabrało jednolitej konsystencji. Pure nakładałam na talerze za pomocą łyżki do lodów. Kulki pure posypałam dla dekoracji odrobiną posiekanego szczypiorku. Pure podałam z roladkami schabowymi i grzybkami marynowanymi dla zaostrzenia smaku.