Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetna przystawka do każdego drugiego dania. Prosta smaczna i co najważniejsze tania.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Na początku obieramy buraki, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka z wodą. Dodajemy sól, czosnek i gotujemy do miękkości.
Jak buraki są miekkie wyjmujemy z wody, studzimy. Następnie ścieramy na najamniejszych oczkach, by były bardzo gładziutkie.
Powstałą pulpę buraczaną kładziemy na patelni, solimy, pieprzymy dodajemy sok z połówki cytryny, dodajemy cuikier i smażymy do momentu, aż wyparuje cały sok powstały podczas ścierania. Jak masa jest gotowa smakujemy i dodajemy przyprawy wg swojego uznania.
Całość podajemy na gorąco jako dodatek do innego dania. Smacznego