Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetna przystawka do każdego drugiego dania. Prosta smaczna i co najważniejsze tania.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Na początku obieramy buraki, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka z wodą. Dodajemy sól, czosnek i gotujemy do miękkości.
Jak buraki są miekkie wyjmujemy z wody, studzimy. Następnie ścieramy na najamniejszych oczkach, by były bardzo gładziutkie.
Powstałą pulpę buraczaną kładziemy na patelni, solimy, pieprzymy dodajemy sok z połówki cytryny, dodajemy cuikier i smażymy do momentu, aż wyparuje cały sok powstały podczas ścierania. Jak masa jest gotowa smakujemy i dodajemy przyprawy wg swojego uznania.
Całość podajemy na gorąco jako dodatek do innego dania. Smacznego