Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne puree z cukinii z aromatyczną szałwią.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 378
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3255
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 718
Składniki
Cukinię obieram, wycinam gniazdo nasienne i szatkuję. Z gałązek szałwii obrywam liście i tnę je w drobne kawałki.
Na dno garnka wlewam odrobinę wody i podgrzewam. Gdy woda zacznie się gotować, wrzucam cukinię i szałwię. Solę, a następnie duszę pod przykryciem przez kilkanaście minut. Jeśli dnie zaczyna się przypalać, dodaję jeszcze trochę wody.
Gdy cukinia zmięknie, odparowuję nadmiar wody i dodaję masło. Całość zgniatam i przyprawiam pieprzem cytrynowym, a jeśli jest to konieczne dodaję jeszcze nieco soli.