Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na idealny Chleb z mąki pszennej z dodatkiem oleju lnianego???? Każdy go je ale nie każdy zdaje sobie sprawę że najleprzy jest ten własnej roboty. To uniwersalny przepis na Chleb domowej roboty który polubią i dorośli i dzieci. Olej lniany można oczywiście zamienić na zwykłą oliwę z oliwek a mąkę pszenną na żytnią. Nie mienia to faktu że w tej wersji przypadnie każdemu do gustu.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Całość przedstawiam na Filmie poniżej:) zachęcam o subskrybowania i komentowania:) więcej przepisów na Youtube - Gotuj z klasą - w 250 ml ciepłej wody rozpuszczamy 20 g drożdży - mąkę przesiewamy w dużej misce i dodajemy po kolei: olej lniany, sól, cukier i wodę z drożdżami. - ciasto ugniatamy i odkładamy na 60 min przykrywając wilgotną ściereczką. - po tym czasie ciasto powinno podwoić zwoją objętość. - podsypane mąką ciasto ugniatamy i formujemy krążek. przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy na 30 min suchą ściereczką aby ostatecznie wyrosło. - po tym czasie smarujemy ciasto z wierzchu olejem lnianym i delikatnie nacinamy. - Pieczemy 30 min w 230 stopniach - po wyciągnięciu chleba musimy odczekać aż się przestudzi i możemy zajadać:)