Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na idealny Chleb z mąki pszennej z dodatkiem oleju lnianego???? Każdy go je ale nie każdy zdaje sobie sprawę że najleprzy jest ten własnej roboty. To uniwersalny przepis na Chleb domowej roboty który polubią i dorośli i dzieci. Olej lniany można oczywiście zamienić na zwykłą oliwę z oliwek a mąkę pszenną na żytnią. Nie mienia to faktu że w tej wersji przypadnie każdemu do gustu.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18024
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18024
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Całość przedstawiam na Filmie poniżej:) zachęcam o subskrybowania i komentowania:) więcej przepisów na Youtube - Gotuj z klasą - w 250 ml ciepłej wody rozpuszczamy 20 g drożdży - mąkę przesiewamy w dużej misce i dodajemy po kolei: olej lniany, sól, cukier i wodę z drożdżami. - ciasto ugniatamy i odkładamy na 60 min przykrywając wilgotną ściereczką. - po tym czasie ciasto powinno podwoić zwoją objętość. - podsypane mąką ciasto ugniatamy i formujemy krążek. przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy na 30 min suchą ściereczką aby ostatecznie wyrosło. - po tym czasie smarujemy ciasto z wierzchu olejem lnianym i delikatnie nacinamy. - Pieczemy 30 min w 230 stopniach - po wyciągnięciu chleba musimy odczekać aż się przestudzi i możemy zajadać:)