Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na idealny Chleb z mąki pszennej z dodatkiem oleju lnianego???? Każdy go je ale nie każdy zdaje sobie sprawę że najleprzy jest ten własnej roboty. To uniwersalny przepis na Chleb domowej roboty który polubią i dorośli i dzieci. Olej lniany można oczywiście zamienić na zwykłą oliwę z oliwek a mąkę pszenną na żytnią. Nie mienia to faktu że w tej wersji przypadnie każdemu do gustu.
Całość przedstawiam na Filmie poniżej:) zachęcam o subskrybowania i komentowania:) więcej przepisów na Youtube - Gotuj z klasą
- w 250 ml ciepłej wody rozpuszczamy 20 g drożdży
- mąkę przesiewamy w dużej misce i dodajemy po kolei: olej lniany, sól, cukier i wodę z drożdżami.
- ciasto ugniatamy i odkładamy na 60 min przykrywając wilgotną ściereczką.
- po tym czasie ciasto powinno podwoić zwoją objętość.
- podsypane mąką ciasto ugniatamy i formujemy krążek. przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy na 30 min suchą ściereczką aby ostatecznie wyrosło.
- po tym czasie smarujemy ciasto z wierzchu olejem lnianym i delikatnie nacinamy.
- Pieczemy 30 min w 230 stopniach
- po wyciągnięciu chleba musimy odczekać aż się przestudzi i możemy zajadać:)
Upieczenie chleba to wcale nie jest trudne zadanie. Wystarczą dobrej jakości...
Odsłon: 22062
Dzisiaj proponuję smaczny chlebek wykonany z mąki pszennej i razowej, z dodat...
Odsłon: 4108
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1618
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17445
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 394
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7671
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1618
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17445
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 394
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7671
Składniki
Całość przedstawiam na Filmie poniżej:) zachęcam o subskrybowania i komentowania:) więcej przepisów na Youtube - Gotuj z klasą - w 250 ml ciepłej wody rozpuszczamy 20 g drożdży - mąkę przesiewamy w dużej misce i dodajemy po kolei: olej lniany, sól, cukier i wodę z drożdżami. - ciasto ugniatamy i odkładamy na 60 min przykrywając wilgotną ściereczką. - po tym czasie ciasto powinno podwoić zwoją objętość. - podsypane mąką ciasto ugniatamy i formujemy krążek. przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy na 30 min suchą ściereczką aby ostatecznie wyrosło. - po tym czasie smarujemy ciasto z wierzchu olejem lnianym i delikatnie nacinamy. - Pieczemy 30 min w 230 stopniach - po wyciągnięciu chleba musimy odczekać aż się przestudzi i możemy zajadać:)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 185
Szaszłyki z pomidorów
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 138