Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pestce awokado drzemie wiele zdrowotnych właściwości.Min:zawiera mnóstwo błonnika,wzmacnia system odpornościowy,ma działanie antywirusowe i antybakteryjne,jest bogata w minerały i witaminy oraz przeciwutleniacze.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 37
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 342
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 67
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 133
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 176
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 37
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 342
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 67
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 133
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 176
Składniki
Po wyjęciu pestki z awokado myję ją a następnie wycieram suchym ręcznikiem papierowym. Odkładam pestkę na 2-3 dni w suche miejsce (ja jej nie wystawiam na bezpośrednie słońce) Po tym czasie obieram pestkę ze skorupki i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach (zmienia kolor na czerwony) i przesypuję do słoiczka.Można również zmielić np w młynku do kawy . Taką "przyprawę" można dodawać do koktajli,posypywać nią sałatki,kanapki,dodawać do zup.Ma gorzki smak ale w połączeniu z potrawami to nie przeszkadza :)