Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pestce awokado drzemie wiele zdrowotnych właściwości.Min:zawiera mnóstwo błonnika,wzmacnia system odpornościowy,ma działanie antywirusowe i antybakteryjne,jest bogata w minerały i witaminy oraz przeciwutleniacze.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Po wyjęciu pestki z awokado myję ją a następnie wycieram suchym ręcznikiem papierowym. Odkładam pestkę na 2-3 dni w suche miejsce (ja jej nie wystawiam na bezpośrednie słońce) Po tym czasie obieram pestkę ze skorupki i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach (zmienia kolor na czerwony) i przesypuję do słoiczka.Można również zmielić np w młynku do kawy . Taką "przyprawę" można dodawać do koktajli,posypywać nią sałatki,kanapki,dodawać do zup.Ma gorzki smak ale w połączeniu z potrawami to nie przeszkadza :)