Do góry

Dodatki Przepis na:

Raita miętowa

Raita miętowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 360 Ocena: 3875

Dodano:

Odsłon: 337

Idealny dip do dań z grilla. Zwłaszcza tych ostrych. Gorąco polecam ;)

Składniki

  • 5-6 łyżek jogurtu bałkańskiego/greckiego (lub naturalnego gęstego)
  • duża garść posiekanej mięty (najlepiej kilka gatunków)
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miętę siekamy na drobno, jeśli mamy kilka rodzajów mięty to wymieszajmy je w różnych proporcjach.

  2. Dodajemy jogurt, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I gotowe, banalnie prosty i rewelacyjny w smaku. Dip jest świetnym dodatkiem do chlebków drożdżowych, czy surowych warzyw. Na zdjęciu razem z chlebkiem naan.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń