Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-11-2018
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 503
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3830
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 289
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1394
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 503
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3830
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 289
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1394
Składniki
Wykonanie: Szpinak rozmrozić i odsączyć. Ubić z białek sztywną pianę i połączyć delikatnie z żółtkami, mąką wymieszaną z mlekiem i solą do smaku, szpinakiem. Przelać do przygotowanej prostokątnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem, szybko zwinąć i podawać na ciepło zamiast ziemniaków do obiadu.