Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada wygląda obłędnie a jej smak rozpływa się w ustach może królować na świątecznym stole, na niedzielnym obiedzie jako dodatek do mięsa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3418
Składniki
1. Ziemniaki, marchew oraz cebulę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do miski, wbijam jajka, wsypuję gałkę muszkatołową, sól, pieprz i dodaję posiekany drobno szczypiorek. Dokładnie mieszam i wykładam połowę masy ziemniaczanej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Masę smaruję połową serka, następnie układam szynkę i rozsmarowuję pozostały serek.
3. Ponownie wykładam pozostałą masę ziemniaczaną i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach, 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.