Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe ciasto na smaczne śniadanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Składniki
Wykonanie nadzienia: Fasolę opłukać, zalać przegotowaną letnią wodą i doprowadzić do wrzenia. Odstawić z ognia na 2 godziny, po czym fasolę ugotować na półmiękko. Odcedzić, zmielić, dodać cukier, sok z cytryny i utrzeć na jednolitą masę. Następnie dodać śmietanę, rum i aromat do smaku, całość jeszcze raz wymieszać i nadziewać przygotowane rożki.
Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z 1 łyżką cukru- odstawić. Mąkę usiekać z tłuszczem, dodać jajko, żółtka, drożdże, śmietanę ( 2 łyżki śmietany odłożyć) , cukier waniliowy. Zagnieść ciasto (jeżeli jest za twarde to dodać śmietany)
Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, kroić kwadraty i nakładać łyżeczką masę fasolową.
Zlepiać dokładnie brzegi. Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować delikatnie rożki śmietaną lub rozmąconym jajkiem.
Odstawić na chwilę do wyrośnięcia, po czym włożyć do nagrzanego piekarnika 190 stopni i piec przez 20 minut.