Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z ostatnich dni, kiedy jeszcze są grzyby udało mi się zebrać kilka dorodnych rydzów. Smak rydzów jest wyjątkowy i aby go zachować należy użyć niewielu składników. Najsmaczniejsze są po prosu podsmażone na maśle z odrobiną czosnku i śmietany. Są świetnym dodatkiem do obiadu lub po prostu do chleba.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Rydze oczyszczamy i obcinamy nóżki. Najłatwiej oczyścić je za pomocą pędzelka. Później płukamy je szybko pod bieżącą wodą i wycieramy dokładnie ręcznikiem papierowym. Duże kapelusze dzielimy na mniejsze kawałki, tak żeby wszystkie były mniej więcej tej samej wielkość.
Na patelni roztapiamy masło, po roztopieniu zbieramy z powierzchni białą pianę. Wrzucamy na nią przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na średnim ogniu około 15 minut co jakiś czas mieszając, grzyby powinny się ładnie zarumienić. Gotowe grzyby ściągamy z ognia, dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy od razu. Możemy posypać je świeżą natką pietruszki. Smacznego ;)