Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze z patelni to sposób na idealne przyrządzenie tych grzybów. Dla niektórych tylko ten sposób jest akceptowalny – duża ilość grzybów podsmażana na masełku z odrobiną soli i czosnku. Dzięki temu można wydobyć prawdziwie niesamowity smak rydzów. To propozycja, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs grillowanych, w szczególności do dziczyzny. Niektórzy cenią rydze podawane do kanapek lub samodzielnie – jako przekąska.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 169
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 315
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 806
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 478
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 169
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 315
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 806
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 478
Składniki
Rydze oczyść na sucho za pomocą pędzelka. Jeśli są mocno zabrudzone, przepłucz je szybko pod wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Większe sztuki podziel na pół, mniejsze zostaw.
Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj czosnek i podsmażaj go przez 1-2 minutę aż się delikatnie zarumieni.
Dodaj suche rydze i smaż na średnim ogniu przez ok. 10-15 minut. Grzyby będą puszczać wodę. Powinna ona prawie całkowicie odparować. Wtedy danie będzie prawie gotowe.
Rydze z patelni dopraw solą i pieprzem. Możesz też dodać natkę pietruszki, jeśli lubisz jej smak. Danie podawaj na ciepło jako dodatek do mięs.