Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze z patelni to sposób na idealne przyrządzenie tych grzybów. Dla niektórych tylko ten sposób jest akceptowalny – duża ilość grzybów podsmażana na masełku z odrobiną soli i czosnku. Dzięki temu można wydobyć prawdziwie niesamowity smak rydzów. To propozycja, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs grillowanych, w szczególności do dziczyzny. Niektórzy cenią rydze podawane do kanapek lub samodzielnie – jako przekąska.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 459
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 459
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
Rydze oczyść na sucho za pomocą pędzelka. Jeśli są mocno zabrudzone, przepłucz je szybko pod wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Większe sztuki podziel na pół, mniejsze zostaw.
Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj czosnek i podsmażaj go przez 1-2 minutę aż się delikatnie zarumieni.
Dodaj suche rydze i smaż na średnim ogniu przez ok. 10-15 minut. Grzyby będą puszczać wodę. Powinna ona prawie całkowicie odparować. Wtedy danie będzie prawie gotowe.
Rydze z patelni dopraw solą i pieprzem. Możesz też dodać natkę pietruszki, jeśli lubisz jej smak. Danie podawaj na ciepło jako dodatek do mięs.