Dodatki Przepis na:
Ryż z pieczarkami w śmietanie

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48525
Dodano: 29.05.2014
Odsłon: 2327
Składniki
- pieczarki 1 kg
- cebula 1 szt
- mąka pszenna 1 łyżka
- śmietana 18% 3 łyżki
- masło 2 łyżki
- sól, pieprz czarny mielony
- ryż 1 torebka (u mnie brązowy)
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. Tak przygotowane podsmażyć na maśle. Następnie pieczarki podlać niewielką ilością wody, doprawić solą i pieprzem, dusić przez 15 minut. Ze śmietany i mąki sporządzić zawiesinę, którą należy wlać do sosu pod koniec duszenia. Całość zagotować.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania około 20 minut. Podawać z pieczarkami w śmietanie.
SMACZNEGO.
Komentarze do przepisu (2)

konhambos 30 maja 2014Zgłoś do usunięcia
jem zawsze z makaronem, trzeba by spróbowac z ryzem... Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz