Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatki bardzo wzbogacają smak ryżu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425178
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425178
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Na patelni zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam ryż i pokrojony czosnek. Podsmażałam, aż ryz zbieleje. Zalałam 1 szklanka bulionu i dodałam pokrojone w kosteczkę pomidory. Podsmażyłam i gdy płyn wyparuje dodałam drugą szklankę bulionu. Gdy ten wsiąknął dodałam ostatnie pół szklanki bulionu i przykryłam patelnie i zmniejszyłam gaz. Gdy płyn się wchłonie i ziarna będą miękkie wyłączyłam ogień i zostawiłam pod przykryciem na pięć minut. Nakładałam do wytłuszczonych naczynek i wyłożyłam na półmisek. Smacznego :)