Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatki bardzo wzbogacają smak ryżu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13447
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14821
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6099
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13447
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14821
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6099
Składniki
Na patelni zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam ryż i pokrojony czosnek. Podsmażałam, aż ryz zbieleje. Zalałam 1 szklanka bulionu i dodałam pokrojone w kosteczkę pomidory. Podsmażyłam i gdy płyn wyparuje dodałam drugą szklankę bulionu. Gdy ten wsiąknął dodałam ostatnie pół szklanki bulionu i przykryłam patelnie i zmniejszyłam gaz. Gdy płyn się wchłonie i ziarna będą miękkie wyłączyłam ogień i zostawiłam pod przykryciem na pięć minut. Nakładałam do wytłuszczonych naczynek i wyłożyłam na półmisek. Smacznego :)