Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatki bardzo wzbogacają smak ryżu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Na patelni zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam ryż i pokrojony czosnek. Podsmażałam, aż ryz zbieleje. Zalałam 1 szklanka bulionu i dodałam pokrojone w kosteczkę pomidory. Podsmażyłam i gdy płyn wyparuje dodałam drugą szklankę bulionu. Gdy ten wsiąknął dodałam ostatnie pół szklanki bulionu i przykryłam patelnie i zmniejszyłam gaz. Gdy płyn się wchłonie i ziarna będą miękkie wyłączyłam ogień i zostawiłam pod przykryciem na pięć minut. Nakładałam do wytłuszczonych naczynek i wyłożyłam na półmisek. Smacznego :)