Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatki bardzo wzbogacają smak ryżu.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2528
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4345
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2528
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4345
Składniki
Na patelni zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam ryż i pokrojony czosnek. Podsmażałam, aż ryz zbieleje. Zalałam 1 szklanka bulionu i dodałam pokrojone w kosteczkę pomidory. Podsmażyłam i gdy płyn wyparuje dodałam drugą szklankę bulionu. Gdy ten wsiąknął dodałam ostatnie pół szklanki bulionu i przykryłam patelnie i zmniejszyłam gaz. Gdy płyn się wchłonie i ziarna będą miękkie wyłączyłam ogień i zostawiłam pod przykryciem na pięć minut. Nakładałam do wytłuszczonych naczynek i wyłożyłam na półmisek. Smacznego :)