Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten ryż jadłam u koleżanki na kolacji, która podała go jako dodatek do panierowanego kotleta. Zasmakował mi tak bardzo, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Jest banalny w wykonaniu, a dodatek oleju kokosowego nadaje mu bardzo ciekawy posmak.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 168
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 168
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach, por kroimy w cienkie półtalarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wsypujemy ryż, dodajemy pokrojone warzywa i mieszając smażymy aż warzywa zmiękną. Na osobnej patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła. Jajka roztrzepujemy w miseczce, solimy do smaku i cienkim strumieniem, cały czas mieszając, wlewamy na patelnię. Cały czas mieszając smażymy je aż będą dobrze ścięte. Dodajemy do ryżu z warzywami, podsmażamy jeszcze chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy do mięsa :)