Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż z warzywami

Ryż z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2188

Dodano:

Odsłon: 3121

Ten ryż jadłam u koleżanki na kolacji, która podała go jako dodatek do panierowanego kotleta. Zasmakował mi tak bardzo, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Jest banalny w wykonaniu, a dodatek oleju kokosowego nadaje mu bardzo ciekawy posmak.

Składniki

  • Ryż - 2 torebki (ugotowanego na sypko)
  • Marchew - 2 szt.
  • Por - 1 szt. (nieduża - biała część)
  • Olej kokosowy - 1/2 łyżki
  • Jaja - 2 szt.
  • Sól, pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach, por kroimy w cienkie półtalarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wsypujemy ryż, dodajemy pokrojone warzywa i mieszając smażymy aż warzywa zmiękną. Na osobnej patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła. Jajka roztrzepujemy w miseczce, solimy do smaku i cienkim strumieniem, cały czas mieszając, wlewamy na patelnię. Cały czas mieszając smażymy je aż będą dobrze ścięte. Dodajemy do ryżu z warzywami, podsmażamy jeszcze chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy do mięsa :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń