Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten ryż jadłam u koleżanki na kolacji, która podała go jako dodatek do panierowanego kotleta. Zasmakował mi tak bardzo, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Jest banalny w wykonaniu, a dodatek oleju kokosowego nadaje mu bardzo ciekawy posmak.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach, por kroimy w cienkie półtalarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wsypujemy ryż, dodajemy pokrojone warzywa i mieszając smażymy aż warzywa zmiękną. Na osobnej patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła. Jajka roztrzepujemy w miseczce, solimy do smaku i cienkim strumieniem, cały czas mieszając, wlewamy na patelnię. Cały czas mieszając smażymy je aż będą dobrze ścięte. Dodajemy do ryżu z warzywami, podsmażamy jeszcze chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy do mięsa :)