Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten ryż jadłam u koleżanki na kolacji, która podała go jako dodatek do panierowanego kotleta. Zasmakował mi tak bardzo, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Jest banalny w wykonaniu, a dodatek oleju kokosowego nadaje mu bardzo ciekawy posmak.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2640
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2889
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2640
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2889
Składniki
Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach, por kroimy w cienkie półtalarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wsypujemy ryż, dodajemy pokrojone warzywa i mieszając smażymy aż warzywa zmiękną. Na osobnej patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła. Jajka roztrzepujemy w miseczce, solimy do smaku i cienkim strumieniem, cały czas mieszając, wlewamy na patelnię. Cały czas mieszając smażymy je aż będą dobrze ścięte. Dodajemy do ryżu z warzywami, podsmażamy jeszcze chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy do mięsa :)