Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z poradnika kucharskiego wydanego w 1930 roku. Sałatę podajemy jako dodatek do dania głównego. Można użyć sałaty masłowej lub lodowej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Sałatę dzielimy na liście ,płuczemy i sparzamy we wrzątku ,wkładamy do rondla ,dodajemy odrobinę soli i zalewamy mlekiem. Gdy mleko zagotuje się ,chwilę przetrzymujemy ją (2 min) ciągle mieszając. Następnie wyjmujemy ,osączamy i podajemy z bułką tartą przyrumienioną na maśle.