Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z poradnika kucharskiego wydanego w 1930 roku. Sałatę podajemy jako dodatek do dania głównego. Można użyć sałaty masłowej lub lodowej.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Sałatę dzielimy na liście ,płuczemy i sparzamy we wrzątku ,wkładamy do rondla ,dodajemy odrobinę soli i zalewamy mlekiem. Gdy mleko zagotuje się ,chwilę przetrzymujemy ją (2 min) ciągle mieszając. Następnie wyjmujemy ,osączamy i podajemy z bułką tartą przyrumienioną na maśle.