Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z poradnika kucharskiego wydanego w 1930 roku. Sałatę podajemy jako dodatek do dania głównego. Można użyć sałaty masłowej lub lodowej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12131
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12131
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17026
Składniki
Sałatę dzielimy na liście ,płuczemy i sparzamy we wrzątku ,wkładamy do rondla ,dodajemy odrobinę soli i zalewamy mlekiem. Gdy mleko zagotuje się ,chwilę przetrzymujemy ją (2 min) ciągle mieszając. Następnie wyjmujemy ,osączamy i podajemy z bułką tartą przyrumienioną na maśle.