Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z poradnika kucharskiego wydanego w 1930 roku. Sałatę podajemy jako dodatek do dania głównego. Można użyć sałaty masłowej lub lodowej.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23018
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 414
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 238
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 161
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23018
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 414
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 238
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 161
Składniki
Sałatę dzielimy na liście ,płuczemy i sparzamy we wrzątku ,wkładamy do rondla ,dodajemy odrobinę soli i zalewamy mlekiem. Gdy mleko zagotuje się ,chwilę przetrzymujemy ją (2 min) ciągle mieszając. Następnie wyjmujemy ,osączamy i podajemy z bułką tartą przyrumienioną na maśle.