Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mojego męża, który nie jada chrzanu, ale uwielbia buraki. Sałatka powstała jako alternatywa dla ćwikły, ale można ją zajadać nie tylko w Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako sałatka na kolację czy śniadanie, do wędlinki. Polecam!
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 191
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 225
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 922
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 191
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 225
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 922
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Pyszna sałatka gotowa! Smacznego.