Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mojego męża, który nie jada chrzanu, ale uwielbia buraki. Sałatka powstała jako alternatywa dla ćwikły, ale można ją zajadać nie tylko w Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako sałatka na kolację czy śniadanie, do wędlinki. Polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Pyszna sałatka gotowa! Smacznego.