Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mojego męża, który nie jada chrzanu, ale uwielbia buraki. Sałatka powstała jako alternatywa dla ćwikły, ale można ją zajadać nie tylko w Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako sałatka na kolację czy śniadanie, do wędlinki. Polecam!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112972
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 312
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 655
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112972
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 312
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 655
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Pyszna sałatka gotowa! Smacznego.