Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mojego męża, który nie jada chrzanu, ale uwielbia buraki. Sałatka powstała jako alternatywa dla ćwikły, ale można ją zajadać nie tylko w Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako sałatka na kolację czy śniadanie, do wędlinki. Polecam!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29331
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3049
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18721
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 742
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29331
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3049
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18721
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 742
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Pyszna sałatka gotowa! Smacznego.