Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na ciepło i domowych kebabów. Zapewne każdy z Was choć raz w życiu zetknął się ze słynną sałatką coleslaw. W Polsce występuje równie często pod nazwami: kolesław lub colesław. Przystawka ta zdobyła popularność dzięki sieciom "fast food".
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 418
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 96
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 418
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 96
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy i układamy partiami w misce przesypując każdą warstwę szczyptą soli. Ugniatamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie ponownie ugniatamy i jeżeli kapusta już puści sok i zmięknie dodajemy kolejne składniki, jeśli natomiast nadal jest twarda ugniatamy jeszcze raz . Marchewki obieramy ucieramy na tarce a cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Posypujemy całość łyżeczką cukru i odstawiamy na 5 minut. Teraz musimy dobrze wymieszać kapustę, marchewkę, cebulę ,śmietanę, majonez, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Porada Koperek lub szczypiorek fajnie podbijają smak colesława.