Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na ciepło i domowych kebabów. Zapewne każdy z Was choć raz w życiu zetknął się ze słynną sałatką coleslaw. W Polsce występuje równie często pod nazwami: kolesław lub colesław. Przystawka ta zdobyła popularność dzięki sieciom "fast food".
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67868
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1931
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67868
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1931
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy i układamy partiami w misce przesypując każdą warstwę szczyptą soli. Ugniatamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie ponownie ugniatamy i jeżeli kapusta już puści sok i zmięknie dodajemy kolejne składniki, jeśli natomiast nadal jest twarda ugniatamy jeszcze raz . Marchewki obieramy ucieramy na tarce a cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Posypujemy całość łyżeczką cukru i odstawiamy na 5 minut. Teraz musimy dobrze wymieszać kapustę, marchewkę, cebulę ,śmietanę, majonez, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Porada Koperek lub szczypiorek fajnie podbijają smak colesława.