Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na ciepło i domowych kebabów. Zapewne każdy z Was choć raz w życiu zetknął się ze słynną sałatką coleslaw. W Polsce występuje równie często pod nazwami: kolesław lub colesław. Przystawka ta zdobyła popularność dzięki sieciom "fast food".
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy i układamy partiami w misce przesypując każdą warstwę szczyptą soli. Ugniatamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie ponownie ugniatamy i jeżeli kapusta już puści sok i zmięknie dodajemy kolejne składniki, jeśli natomiast nadal jest twarda ugniatamy jeszcze raz . Marchewki obieramy ucieramy na tarce a cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Posypujemy całość łyżeczką cukru i odstawiamy na 5 minut. Teraz musimy dobrze wymieszać kapustę, marchewkę, cebulę ,śmietanę, majonez, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Porada Koperek lub szczypiorek fajnie podbijają smak colesława.