Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na ciepło i domowych kebabów. Zapewne każdy z Was choć raz w życiu zetknął się ze słynną sałatką coleslaw. W Polsce występuje równie często pod nazwami: kolesław lub colesław. Przystawka ta zdobyła popularność dzięki sieciom "fast food".
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy i układamy partiami w misce przesypując każdą warstwę szczyptą soli. Ugniatamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie ponownie ugniatamy i jeżeli kapusta już puści sok i zmięknie dodajemy kolejne składniki, jeśli natomiast nadal jest twarda ugniatamy jeszcze raz . Marchewki obieramy ucieramy na tarce a cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Posypujemy całość łyżeczką cukru i odstawiamy na 5 minut. Teraz musimy dobrze wymieszać kapustę, marchewkę, cebulę ,śmietanę, majonez, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Porada Koperek lub szczypiorek fajnie podbijają smak colesława.