Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pozór jest to zwykła surówka obiadowa. Jednak dodatki nadają jej zupełnie niezwykły smak. Przepis pochodzi z broszury Katarzyny Pospieszyńskiej pt."Potrawy egzotyczne". Wprowadziłam tylko małe zmiany.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Ogórki obrać i pokroić na plasterki. Pokroić też umyte pomidory. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, octem jabłkowym, solą i oliwą. Część tak przygotowanego sosu wmieszać do pomidorów i ogórków. Resztą polać całość, gdy sałatka będzie już w salaterce. Dać na jakąś godzinkę do lodówki. Uwaga! Do tej sałatki można też dodać paprykę, cykorię lub ugotowany seler.