Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pozór jest to zwykła surówka obiadowa. Jednak dodatki nadają jej zupełnie niezwykły smak. Przepis pochodzi z broszury Katarzyny Pospieszyńskiej pt."Potrawy egzotyczne". Wprowadziłam tylko małe zmiany.
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 269
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 302
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3316
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 42
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3660
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 269
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 302
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3316
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 42
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3660
Składniki
Ogórki obrać i pokroić na plasterki. Pokroić też umyte pomidory. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, octem jabłkowym, solą i oliwą. Część tak przygotowanego sosu wmieszać do pomidorów i ogórków. Resztą polać całość, gdy sałatka będzie już w salaterce. Dać na jakąś godzinkę do lodówki. Uwaga! Do tej sałatki można też dodać paprykę, cykorię lub ugotowany seler.